Любопитно

Какво да търсите, когато избирате парфюми?

Повечето хора купуват парфюми интуитивно. Ако вече имат любим аромат, те обикновено го подновяват само от време на време и след това го използват всеки ден, независимо от сезона, деня или повода. В случай, че нямат фаворит или желаят да го променят, избират този, който смятат, че мирише най-добре. За съжаление това е един от най-лошите методи за избор на парфюм. Вижте какво да търсите, когато пазарувате.

Не използвайте един и същ парфюм за всички сезони

Използването на един и същи тип парфюм за всички сезони определено може да се нарече грешка. Когато дните са горещи, ароматите се излъчват от кожата, така че през лятото трябва да изберете ароматите на грейпфрут, бергамот, лимонена трева, тропически плодове и морски бриз. Пролетта е времето да бъдете изкушени от сладки флорални аромати, които ще разпространят аура на надежда и щастие. Перфектната бутилка за лятото ще бъде тази , която съчетава чувствени цветни аромати и екзотични нотки. Можете да намерите страхотни опции на Венера Козметикс – онлайн магазин за маркови парфюми!

 

Парфюм или одеколон?

Много хора определят като парфюм всяка козметика, която е предназначена да разпространява приятен аромат. Всъщност има различни видове продукти, които се различават по степента на разреждане на маслото.

Парфюмът е най-трайният от наличните варианти. Съдържа до 30% есенции, но цената му е висока.

Eau de Parfum е най-често избираният вариант от най-добрите дизайнери на парфюми. Той съчетава висока издръжливост и качество на продукта с по-ниска цена, така че всяка жена да може да си позволи малко лукс.

Eau de toilette е тоалетна вода, която действа повече като мъгла в горещите дни, отколкото като традиционен парфюм.

Eau de cologne или одеколон е по-скоро продукт за свежест, отколкото за действително придаване на аромат, тъй като трайността му е много ниска.

Вашият аромат трябва да бъде толкова уникален, колкото сте вие. Затова изборът му не трябва да бъде бърз или прибързан. Позволете си да почувствате индивидуалните аромати, които обгръщат тялото ви и ви карат да се чувствате уверени.

Какво е ароматна пирамида?

И дамските, и мъжките парфюми са „направени“ от ароматна пирамида. Тя се състои от три основни части. Добре би било да се запознаете с нотките на аромата, защото може да се окаже, че след известно време миризмата просто не ви харесва и не мирише както в началото.

 

Главна нотка

Най-силният аромат създава връхната нотка. Усеща се в първия момент след впръскване на аромата. Изчезва след около 15-30 минути. Главната нотка е вид витрина на парфюма, която трябва да ни убеди да го купим. Класически се състои от цитруси или билки.

Средна нотка

Известна е и като сърдечна нотка. Усеща се след около 15 минути. Сърцевината е тази, която придава характера на парфюма. Задържа се върху кожата до няколко часа. Зависи от качеството на парфюма. Популярни съставки са: цветя, плодове, билки, подправки.

Основна нотка

Най-често срещаните аромати са дървесните. Основната нотка е в основата на парфюма. Привидно е незабележима при първия контакт. Това обаче влияе върху характера и усещането на ароматната нотка. След няколко часа върху кожата, изведнъж става най-важната и най-осезаемата.

Каква е разликата между парфюм и тестер?

Много хора смятат, че тестерите издържат по-дълго от парфюмите. Нищо не може да бъде по-грешно. Единствената им задача е да представят аромата на клиентите и евентуално да ги насърчат да го купят. Те не могат да бъдат с „по-добро“ качество, тъй като това би ни подвело.

Ето някои от нещата, които правят тестерите различни от парфюмите:

Различна опаковка от оригиналния парфюм (неутрална – сива или кафява кутия с надпис „тестер“, „само за демонстрация“);

Няма тапа на бутилката

Тестерите могат да бъдат закупени само онлайн, а не в стационарен магазин

 

Платена публикация