Култура

VT GRAF FESTIVAL стартира на 4 септември в старата столица

   На 4,5 и 6 септември във Велико Търново ще се проведе второто издание на VT GRAFF FEST.
През трите дни на фестивала едни от най- разпознаваемите български графити артисти ще изрисуват две масивни стени с обща площ 500 кв.м.
   Организаторите на събитието Ганчо Ганчев- Гана   и  Калоян Петров решават да е по това време на годината, тъй като времето е по-стабилно  и няма валежи, което за графити- артистите е много важно.
  Идеята за създаване на подобен фестивал възниква съвсем случайно  в приятелски разговор между двете момчета, които осъзнават че имат еднакви виждания за едни и същи локации за рисуване  и решават да  ги обединят . “ Калин се занимава също и с графити, а освен това работи и в сферата на търговията. Той представя повече  класическия вид графити, като  букви изписани  в определен стил по красив начин. Затова се допълваме като екип. Аз  правя повече рисунки и street art, които са двата познати  стила на графити“ -сподели   за Общинско радио Велико Търново Ганчо Ганчев- Гана.
  Всички гости на събитието ще могат да наблюдават едни от най-добрите артисти на България как творят и да се запознаят с техни предишни работи,  благодарение на организирания арт базар . В трите дни на фестивала е предвидена много музика, зала за отдих, а също и  една свободна стена с размери 2 на 30 метра, която ще бъде предоставена на всеки, желаещ  да рисува.“Няма ограничения във възрастта и дали  хората са професионалисти, достатъчно е само да имат желание да рисуват“- споделя още Ганчо Ганчев.
Част от графити артистите, чиито произведения ще могат да бъдат видени   са : Viktoria Georgieva MOUSE, WILK ( Симеон Желев ), UNDO, STEN, SELF и Nasimo , който е пионер в българската графити сцена.
Пламена Димова