Любопитно

Urban Wine Fest ще завладее Самоводската чаршия

След успешния старт на градските винени фестивали през 2022 година, дебютното издание на Urban Wine Fest ще гостува в един от най-исторически значимите и живописни градове на България – Велико Търново. На 7 и 8 октомври 2023 г., празничната атмосфера ще цари над Архитектурно-етнографски комплекс Самоводска чаршия и Хан Хаджи Николи.

Посетителите ще се насладят на винен бар с богата селекция от български вина от местни и любими сортове, включително и акцент с вина на избите от региона. Организаторите ще предложат кулинарни изкушения, подготвени от местни майстори готвачи, които да съчетават хармонично с вината на фестивала. Входът за Urban Wine Fest – Велико Търново 2023 е свободен. Консумацията ще се заплаща на място.

Международният ден на мавруда е инициатива на Българската асоциация на винените професионалисти и се провежда под патронажа на Министъра на туризма, с официалната подкрепа на Министерство на туризма, Министерство на земеделието и Община Велико Търново.

Събитието не е подходящо за лица под 18 години, предупреждават организаторите и молят посетителите да консумират умерено и отговорно. По време на събитието ще има фото и видео заснемане.