Спорт

TarnovoRuns впечатлява студенти от седем държави на среща за здравословния начин на живот

Чудото TarnovoRuns – групови упражнения и здраве, представи на международна среща в Банско създателят му и негов основен двигател – Калин Василев. Заедно с Боряна Борисова те бяха част от среща под мотото „ Спорт, здраве и правилно хранене”, организирана от Асоциацията на обединените европейски студенти с клон в София. Обменът на идеи и добри практики бе по програма „Еразъм +”. В него се включиха 50 младежи от седем държави.

„Приехме поканата на екипа за това ново за ТarnovoRuns предизвикателство с радост и първоначално като лектори. Срещнахме се с прекрасни студенти от различни страни, решени да популяризират здравословния начин на живот”, сподели Калин Василев. Той разказа, че в хода на международната среща с Боряна Борисова са сформирали цяла програма от най-разнообразни здравословни събития. След презентацията за историята на TarnovoRuns, провокациите към участниците в семинара  продължават с организиране на сутрешни тренировки от 7 часа. Направен е и осемчасов поход в Пирин с младежите, които истински се влюбват в планината. „На практика създадохме импровизиран мини проект в проекта за популяризиране на здравословния начин на живот. Част от него беше и предизвикателството за изработване на клипове по темата, заснети с мобилните телефони”, сподели още Калин Василев.  И допълва, че резултатите от направените видеоклипове и фотосесии в срок от 48 часа са впечатляващи. Най-добрите ще бъдат популяризирани чрез страницата на TarnovoRuns – групови упражнения и здраве.

Инициативите на великотърновци впечатляват участниците в десетдневната международна среща в Банско. Възникват и идеи за общи проекти със студенти от Турция, Румъния и Полша.

ЗА РАДИО „ВЕЛИКО ТЪРНОВО“ КАЛИН ВАСИЛЕВ СПОДЕЛИ: