Денят Спорт

Maжоретките от ОУ „Бачо Киро“ се завърнаха с медали от Първия ученически турнир по чирлидинг

Мажоретният състав от ОУ „Бачо Киро“ във Велико Търново взе участие в Първия ученически турнир по чирлидинг и Купа Перник провел се през почивните дни.  Събитията се организират съвместно с Българска асоциация спорт за учащи и Български чирлидинг съюз. В надпреварата се включиха състави от 20 училища от цяла България.

Всички  композиции  на великотърновските състезателkи бяха наградени с купи и златни медали. В  турнира  за  Купа Перник се представиха отборите от спортните клубове, членове на Български чирлидинг съюз. Мажоретките на  ОУ „Бачо Киро“ завоюваха 1-во и 2-ро място за композиции с батони във възрастовя група кидс,  1-во и 2-ро място за композиции с помпони във възрастова група кидс, 1-во място за мини формации с помпони и батони за възрастова група кидс, 1-во място в дисциплината „Аксесоари“ и 1-во място за Рая Чалова за солото ѝ с помпон.

След състезателната част за всички участници се проведе практически семинар по чирлидинг, където участниците учиха част от базовите упражнения на този спорт.

Пламена Димова