Любопитно

„KилерЪ“ отново отваря врати във Велико Търново

Първият постоянен свободен базар в Старата столица отваря врати днес – 20 май  от 17.00 до 20.00 ч.  Той ще работи всяка сряда

Маргарита Симеонова и колегите й, сред които и трима чужденци се занимават с тази благородна кауза вече 2 години. Започват доброволно с образователна кампания на тема екология за деца. A през 2019г кандатстват по проект  на „Европейски корпус за солидарност“. Вече разработват образователни материали, посещават деца в училища и детски градини, за да могат да ги научат как да намалят отпечатъка си върху Земята  .

“ КилерЪ“ е една от инициативите , които решават да започнат като част от тази кампания. Темата с отпадъка е доста нашумяла напоследък, но не е нова. Хората смятат,че  разделяйки отпадъците си  и с тяхното рециклиране правят достатъчно по отношение на околната среда. Но едновременно с това живеем в едно консуматорско общество и хората купуват много ненужни вещи , които не се използват многократно а един-два пъти и се изхвърлят.

„Стъпката, която трябва да предприемем  по отношение на околната среда и място, където живеем е като намалим генерирането на отпадъци. А това става съответно и като намалим пазаруването. Постоянният базар е място , където хората могат да дойдат и да оставят свои вещи , които са годни за използване , но вече не са им нужни и ако си харесат нещо, могат да го вземат напълно безплатно“, каза още Маргарита Симеонова.

Всеки, който желае да дари  или да вземе дрехи, чанти или други дребни вещи, може да го направи във Велико Търново, ул. Симеон Велики “ №5,  ет. 2

Пламена Димова