Денят Любопитно

„Cinga Manga Funk“ с първи концерт във Велико Търново!

На 1 август в 21ч. на сцената на АРТ ЛЯТО до Конниците в Старата столица  великотърновци ще имат възможността да се насладят на магията на циганската музика, изпълнявана от софийската група “ Cinga Manga Funk“ . Казват, че е древна, чувствена, дълбока, омайваща и красива. В техния случай – елегантно съчетани с фънк, джаз и прогресивен рок. Така го виждат музикантите от CMF. Техният процес на създаване на музика е инстинктивен . Отворените умове, емоционалната яркост и виртуозността са основните съставки на техния стил

„След дългото затваряне в себе си сме готови да изригнем в сърцето на старопрестолния град с цялата си акумулирана енергия!“- заявяват музикантите на фейсбук страницата на събитието. „Музиката помежду ни се случва стихийно, с поглед, без думи. Свободна мисъл, импровизация, емоционална яркост и техническа виртуозност са основните съставки. Резултатът – елегантен авторски микс от фънк, джаз и прогресив с красиви мотиви от циганския фолклор.“ – допълват още те.

“ Cinga Manga Funk /CMF/е в състав:

Ева Перчемлиева – вокали и перкусии
Ангел Демирев – китари
Пепи Миланов – китари
Христо Минчев – бас

Кирил Добрев – барабанист

Ева Перчемлиева е завършила музикалното училище в Бургас с ударни инструменти и Музикалната академия в София с оперно пеене. Участвала е в постановки на всички български оперни театри, а също така е участвала в Италия, Германия, Румъния, Украйна, Швейцария и др. От 2011 г. е член на етническата група „Булгара“ като ударни и вокалистка. През годините е участвала в различни рок и джаз проекти. Подобно на тайфуна, тя обича да събира енергията на своите колеги и сродни души и да я фокусира в един музикален юмрук, така че тяхната музика да удари и завладее всяка душа в публиката.

Ангел Демирев – роден в семейство на музиканти. Той е неразделен от китарата си от 5-годишна възраст. Учи в различни училища по китара, свири с много различни проекти и през годините развива своя уникален, разпознаваем стил. Работи с Теодосий Спасов, Минко Ламбов (Шака Зулу), квартет „Точка гледка“, Мартин Любенов, Джазта Праста, Перфектният непознат, Проект RomaNeno и много други.

Петър Миланов е завършил тамбура в Музикалното училище за народни инструменти и пеене в Широка лъка, България. През 2002 г. се присъединява към Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев”, където е повлиян от известния български композитор Георги Андреев. Той е известен на публиката с участието си във фолклорни телевизионни предавания, от проектите на актьора Камен Донев, заради дуета им с ребек играчката Христина Белева („На фокус”, 2011 г. и „Нека ви кажа”, 2014 г.), както и за аранжиментите му за албума на певицата Дарина Златкова („Просто усещам“, 2017). Петър е изпълнител на албума „Boocheemish“ (2017), съставен от Петър Дундаков за „Мистерията на българските гласове“ и Лиза Джерард от „Dead Can Dance“ и проекта „Белонога“ на певицата Гергана Димитрова. Той е част от групата „GloBalKan” (Недялко Недялков, Владимир Карпаров и Стоян Янкулов).

Христо Минчев е завършил Академията за музика и театър в Пловдив с бас китара в класа на Александър Леков. Участва в различни блус, джаз и поп проекти. Свирил е с много от най-изявените български музиканти – Блус Трафик и Вили Кавалджиев, трио Мирослав Турийски, група Александър Леков и Евелин Демирев, групата на Jimmy`s, Веселин Койчев, Цветан Недялков, Hot Club de Plovdiv, Петър Салчев, Васил Петров , Том Синатра, Акустично джаз трио от Димитровград и др. В момента преподава бас китара и контрабас в ПУ „Паисий Хилендарски“, Пловдив.

Кирил Добрев – барабанист и концептуален двигател на емблематичната етническа група Българа. От 20 години той композира и озвучава за различни филмови, театрални и музикални проекти. През 2003 г. печели наградата „Аскеер“ за оригинална музика за театралното представление „Дивите“. Автор на музиката на българското предложение за „Оскарите“ – филма „Кетцово“, награден с наградата на Българската академия за оригинален саундтрак. С електронния си проект „Фейк“ той загрява за The Prodigy на първия им концерт в България, а с Булгара той споделя сцената с Ал ди Меола, Били Кобъм, Human Touch, Дейвид Гарфийлд, Милчо Левиев. Член е на Европейската филмова академия. Той е Лъв. Обича да спи до късно и обича добра храна.

Входът за събититето е свободен!

 

Пламена Димова