Любопитно

BlaBla Language Exchange за първи път във Велико Търново

Среща на хора, които говорят различни езици, ще се проведе на 29 август (вторник) около паметника на Асеневци. BlaBla Language Exchange се провежда за първи път във Велико Търново, а срещата е насочена към всички, които искат да упражнят уменията си по английски, немски, френски или български, както и към тези, които искат да срещнат нови приятели.

Срещата е организирана от Катерина Игнатова, със съдействието на Николай Зарков от проекта „Арт лято”, а идеята е BlaBla Language Exchange да се провежда в старата столица поне през седмица.

„Такива общности има в много страни. Хора, които говорят различни езици и чужденци се събират веднъж седмично или два пъти в месеца, за да упражняват езиковите си умения и да срещат нови хора. Самото название на общността може би идва от групата за споделено пътуване „BlaBla car”, която също е много разпространена в Европа.”, сподели за Общинското радио Катерина Игнатова. Тя е от Горна Оряховица и е завършила „Приложна лингвистика” и магистратура във ВТУ, но в последните две години е живяла в Белгия и Германия, където е попаднала на подобни срещи.

BlaBla Language Exchange във Велико Търново ще се проведе във вторник, от 19:30ч., а за приятната атмосфера на срещата ще допринесе и джаз концертът на Румен Халачев и приятели.