Здравеопазване

1 000 лева събра за два дни от благотворителния си базар Фондация „Искам бебе“

Близо 1 000 лева събра от благотворителния си базар Фондация „Искам бебе” – Велико Търново. Средствата ще отидат за семейството на Ани и Иван от старата столица, които от дълги години искат да имат свое дете, съобщи Вероника Михайлова, регионален координатор на организацията.

За осма поредна година в рамките на два дни – на 25-ти и 26-ти декември „Искам бебе” бе почетен гост на Коледния базар в парк „Марно поле“, където жителите и гостите на града имаха възможност да закупят от предлаганите дарени изделия и по този начин да станат част от вълшебството, наречено „живот“!

Казвам се Ани от Велико Търново. На 42 години съм. Като всяка двойка, в която цари обич, която мисли в бъдеще за цялостно семейство, и ние с моя партньор Иван от доста време желаем да си имаме бебе. През годините бяхме пациенти на доста клиники в България като последно правихме опит в Тутракан, но, уви, късметът и този път не беше с нас. Преминахме през различни етапи, през различни очертания в отношенията между близки и приятели. Падахме. Изправяхме се. Отчайвахме се. Продължавахме да вярваме.Полагаме усилия и не спираме да се надяваме. С Вероника се познавам отдавна, но не смеех да помоля за съдействие. Наскоро се пречупих и ù писах. Решихме да действаме заедно. Искрено вярваме в силата на „Искам бебе“; вярваме, че те са нашият късмет в най-съкровено ни желание да бъдем родители”, споделя Ани.

Фондация „Искам бебе” предлага и свои календари за 2022 година. Могат да бъдат закупени чрез Вероника Михайлова. Събраната сума от продажбата на 50 от тях ще отиде по сметките на друга доброволческа кампания „Капачки за бъдеще”. Фондацията разполага и продава и нейни календари. Средствата ще бъдат преведени по сметката на кампанията. 

Според статистиката около 145 000 двойки в България не могат да имат дете, а близо 40 000 се нуждаят от донорски генетичен материал. Като неправителствена организация фондация „Искам бебе“ вече 15 години търси начини за оказване на допълнителна подкрепа – информативна, логистична, психологическа, и не на последно място – финансова. Чрез различни инициативи и в тясно сътрудничество с крупни дарители и частни лица доброволците на фондацията също спомагат в каузата за разрешаване на демографския срив у нас.