Образование

84 абсолвенти прависти на ВТУ ще получат дипломите си на официална церемония

Официалната церемония по връчване дипломите на студентите от випуск 2018 на специалност Право на Великотърновския университет ще се състои на 12 април от 10 ч. в музей „Възраждане и Учредително събрание“.

84 са абсолвентите, които са се дипломирали успешно, 15 души имат успех над 5,50, а пълната отличничка Йоана Мирчева ще приветства с празника своите колеги, преподаватели, родители и гости на тържеството.

Проф. д-р Христо Бонджолов, ректор на Университета, ще уважи тържеството и ще приветства новите възпитаници на Великотърновския университет.

Преди да бъдат връчени дипломите, двама от най-уважаваните професори на Юридическия факултет, ще получат почетни грамоти за званието Professor emeritus, с което те са удостоени. С решение на Академичния съвет от 17 септември 2018 е присъдено почетното звание  Professor emeritus на проф. д.ю.н. Георги Стефанов и проф. д-р Тенчо Дундов за техния съществен принос за популяризиране и утвърждаване на името и авторитета на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и в частност на Юридическия факултет, както и за заслуги им за развитието на академичния живот на Университета.