Денят

8 нови случаи с коронавирус у нас

Общо регистрираните у нас с коронавирус са 51, от които два са починали, съобщи ген. Венцислав Мутафчийски, ръководител на Националния оперативен щаб по време на редовния си брифинг.  8 са новите случаи на заболели.

Ръст на заразени има в Румъния, Гърция, Албания, Хърватия.

Случаят във Варна – Оказва се, че мъжът е бил в Барселона, пътувал е до Бергамо в Италия, а след това е пристигнал със самолет до София. Вчера се е прибрал във Варна с влака София-Варна през деня. Веднага се е изследвал в болницата като е разбрал за спешните мерки у нас.

Във ВМА са направени 83 проби. На базата на тях са установени 6 положителни пациенти. В Националната лаборатория са извършени 51 проби, от тях 2 са положителни.

„Във Варна са направени 12 проби, от тях една е положителна и е потвърдена от Националния център и затова я съобщаваме към него. В Стара Загора имаме 16 отрицателни. Във ВМА са настанени 10 души, в Белодробната болница са петима, в „Пирогов” – 1. В Александровска болница е настанен също един пациент. В Плевен след последния потвърден от снощи вече са четирима пациенти, в Габрово двама и във Варна един”, съобщи Мутафчийски.

Общо 160 000 са регистрираните случаи на заразени по света. 134 повече са случаите от сутринта, обяви още генералът. И призова: Един пациент може да зарази за няколко дни около 800 души. Затова апелираме да няма излишни разходки!