Съд

8 г. в затвора при строг режим ще лежи търновец заради блудство

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Велико Търново осъдиха на осем години лишаване от свобода при строг режим мъж за извършени блудствени действия.

Х. А. е признат за виновен за това, че на 21.03.2019 г. в гр. Велико Търново, на пътека между ресторант „Макдоналдс“ и ул. „Стоян Коледаров“, извършил по отношение на жена действия с цел да възбуди и удовлетвори свое полово желание без съвкупление, като употребил сила.

Обвиняемият е осъждан многократно. Известен е с избухлив характер, злоупотреба с алкохол, вследствие на което става изключително агресивен и неконтролируем, предизвиква конфликти с граждани, нарушава обществения ред и извършва престъпления от общ характер.

На 21.03.2019 г. около 12:00 ч. пострадалата отивала на работа. В същия момент в обратна посока вървял обвиняемият. В момента, в който трябвало да се разминат, обвиняемият сграбчил жената с двете си ръце за раменете и започнал да извършва блудствени действия. Пострадалата се уплашила, но успяла да отблъсне нападателя си и да се обади на съпруга си, с когото се била разделили малко преди това.

По искане на прокуратурата, спрямо обвиняемият е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража“.