Спорт

8-годишната Ивон спечели картинг шампионата в Австрия

8-годишната Ивон Симеонова от Велико Търново спечели турнира по картинг в Австрия и успя да стане шампион в първенството в клас Микро Макс. Тя записа убедителни победи и в двата последни кръга от надпреварата, като завърши сезона с пълен актив от 6 успеха от 6 състезания.

Ивон успя да се пребори с конкуренцията безапелационно през изминалия уикенд на писта – Speedworld в австрийския град Брук ан дер Лайтър.

„Радвам се, записахме 6 победи от 6 кръга. Моето момиче се състезава с 8 деца в нейния клас и успя да надвие Симон Майър, един много добър спортист. Беше много концентрирана. Тя е първото българско момиче с такъв успех в картинга”, посочи за Общинското радио баща й и неин треньор – Иво Симеонов, който е дългогодишен картинг пилот у нас от близкото минало.

Организатор на шампионата бе Академията по картинг в Австрия.

Припомняме, че братчето на Ивон, 4-годишният Симеон Симеонов също е картинг пилот.  Ходи активно по състезания и печели награди.

Децата на Иво Симеонов са едно добро доказателство, че въпреки, че у нас в последните години няма добри условия за практикуването на този спорт, и се търсят изяви на малки спортисти зад граница, имаш ли нужните умения и качества, си оценен винаги и подобаващо!

   

Кремена Крумова – Попова