Денят Здравеопазване

72-ма дариха кръв по време на кампанията на Ротаракт клуб – Велико Търново „В кръвта ти е да спасяваш животи”

Приключи седмицата на кръводаряването „В кръвта ти е да спасяваш животи”, организирана от Ротаракт клуб – Велико Търново. 72-ма души са откликнали на призива на младите ротарианци и са дарили кръв в отделението по „Трансфузионна хематология” при МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” – Велико Търново в периода от 14 до 18 юни.

Членовете на Ротаракт клуб – Велико Търново изказват благодарност към всички, които са дарили кръв в периода на провеждането на кампанията по кръводаряване.

От Ротаракт клуб – Велико Търново напомнят, че макар кампанията по кръводаряване, организирана от тях, да приключи, нуждата от кръв остава. Всеки, който желае да дари кръв и отговаря на необходимите условия, може да го направи в отделението по „Трансфузионна хематология” (Кръвен център) при МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” – Велико Търново, всеки делничен ден от 8.00 ч. до 13.00 ч.

За даряване на кръвна плазма е необходимо предварително дарителите да се свържат с отделението, за да уточнят в кой ден може да се осъществи дарението.