Култура

7-годишният Иван Мишев от студио „Елита” спечели златен медал на песенен конкурс в столицата

Възпитаникът на Музикално студио „Елита” Иван Мишев с музикален ръководител Петя Василева спечели първо място и златен медал на Националния конкурс „Път към славата`2018”, провел се на 3 февруари в София. Малкият певец се представи в категорията „вокал” с песните „Има, няма страшно” и „Вълкът и седемте козлета”. Талантливият изпълнител впечатли журито с вокални качества и сценично поведение и завладя публиката с подходящо подбраните за възрастта си песни. Ванко е възпитаник на Детска градина „Слънчев дом” във Велико Търново. Той се пребори за първото място сред конкуренция от 27 деца в първа възрастова група.

Дуетът Дария Василева  и Йоана Гърбова от Музикално студио „Елита” беше отличен с трета награда. Те се представиха на столичния песенен конкурс на „Арт Център Кърнолски” с песните „Хора и улици” и „Бяла тишина”. Йоана Гърбова е ученичка в Езикова гимназия, а Дария Василева е студентка по Графичен дизайн във ВТУ.

Националният конкурс „Път към славата” се провежда под патронажа на Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители със съдействието на Министерството на образованието и науката, Регионалния инспекторат по образованието –  София и Дома на културата „Средец”. Директор на конкурса е Снежана Полихронова-Кърнолска. В конкурса  вземат участие млади таланти на възраст от 4 до 35 години в жанровете хорови и вокални формации, солисти, танцови състави (модерен и характерен танц, балет, фолклор, хип-хоп), мажоретни формации, оркестри (духови, фолклорни, фанфарни, симфонични), инструменталисти – солисти, камерни формации, циркове, улични изкуства, бойни изкуства.

Сред членовете на авторитетното жури на VI-я Национален конкурс „Път към славата” бяха Теодор Койчинов и Нели Маринкова.