Образование Община

650 деца от общината преминаха теория и практика на площадката в с. Балван

650 деца от община Велико Търново преминаха през 2019 година цялостно теоретично и практическо обучение на площадката за пожарна безопасност към Центъра за превенция и спорт в село Балван. Сред тях бяха и ученици от Елена, поясни Благовеста Факирова, председател на сдружение „Св. Иван Рилски” и изпълнителен директор на Сдружението на кметовете на населени места и кметски наместници в общината „Янтра 2001”.

Освен съществуващите терени по пътна безопасност, приложно колоездене, пожарна безопасност, тренинг за оцеляване в природата, които ще се разширяват с допълнителни елементи, ще бъдат изградени по проект и площадка „Поведение при наводнение” за деца и ученици, бетонна маса за тенис, маса за шах и табла, и временна библиотека на открито. За нея ще бъде обособен кът за четене на място. Ще бъде поставен и нов спортен уред в центъра на площада в населеното място. Заради обявената пандемията, терените в с. Балван трябваше да са готови до края на април.

До средата на юни дейностите по проекта ще стартират отново. А през септември се предвижда обектите да бъдат презентирани с открит урок пред партньори, деца и представители на различни общини и организации.

Припомняме, че огромният проект е на Читалищното настоятелство в с. Балван по програма Местни инициативи на Община Велико Търново.

Кремена Крумова – Попова