Социални дейности

Две благотворителни инициативи организира фондация „Дякония и мисия“

    Благотворителен базар организира на 24 май – неделя, фондация „Дякония и мисия”. Той ще бъде след св. Литургия  пред храма „Възкресение Христово“ във Велико Търново – парк „Руски гробища“. Представители на неправителствената организация и доброволци ще предлагат ръчно изработени картички и други изделия от 10.30 до 14 часа при спазване на изискванията за безопасност.

През изминалата година осигурихме 102 безплатни места за нашите пътувания на възрастни от дома във Велико Търново и на хора в тежко положение. С набраните средства ще продължим да реализираме тази наша кауза, която е част от социалната дейност на фондация „Дякония и мисия”, сподели председателят й Стефка Кънчева – преподавател в Богословския факултет на ВТУ „Св.св. Кирил и Методий”.

  Благотворителна акция за дома за сираци на отец Иван в Нови хан и Якимово организира още великотърновската фондация „Дякония и мисия”. Инициативата ще се проведе до 31 май. До края на месеца, който има желание, може да занесе хранителни продукти, перилни и почистващи препарати в храм „Възкресение Христово” в старата столица. Той работи всеки ден от 9 до 17 часа, а в неделя е св. литургия.

Част от дареното ще бъде предоставено на дома за сираци, а с останалото ще се подпомогнат нуждаещи се от енорията. В периода на извънредни мерки заради пандемията много хора останаха без работа и нова затрудни оцеляването им. Затова ще се постараем да им помогнем с най-необходимото”, сподели още Стефка Кънчева.