Денят Любопитно

6 начина да използвате мицеларната вода в ежедневната си грижа за кожата

Има много почистващи, тонизиращи и освежаващи козметични води, от които да избирате. Но една от тях се откроява сред останалите: мицеларна вода. И така, какво точно съдържа  тази „вълшебна“ вода? Мицеларната вода се състои от мицели, които улавят примеси в кожата (себум, замърсяване, масло и следи от грим), така че те могат да бъдат почистени лесно.

Как да използвате мицеларна вода: 6 големи предимства

Мицеларната вода в момента е модерна, не само защото е вълнуващ нов продукт, но и защото е многофункционална. Може да се използва като почистващо средство, тоник, средство за отстраняване на грим и дори да овлажнява кожата, което я прави чудесна инвестиция. Ето шест уникални начина да включите мицеларната вода в рутината си за грижа за кожата

1.Използвайте я за тонизиране на кожата си

Можете да използвате мицеларната вода като тонер. Мицеларната вода всъщност извлича цялата мръсотия, която се намира на повърхността на кожата ви и изплаква порите ви. Леката ѝ формула може да прилича на вода, но нейните свойства я правят отлично почистващо средство за кожата ви. След измиване на лицето, използвайте тампонче с мицеларна вода , Внимателно преминете по цялата кожа. Препоръчваме ви да опитате мицеларната вода на Nuxe.

2.Нежно махнете грима си

Премахването на грима ви не трябва да е борба. Мицеларна вода е идеално средство за отстраняване на грим, тъй като нежно почиства и премахва грима от очите и лицето с една стъпка. Лека е и освежаваща, а малките мицели наистина помагат да се насочат към остатъците, оставени върху кожата ви. Мицеларната вода не размазва грима ви около лицето. Също така, не съдържа алкохол и не пари, което означава, че можете да я използвате безопасно около очите си.

3.Почистете лицето си с мицеларна вода (не се изисква изплакване!)

Можете да използвате мицеларна вода като леко измиване на лицето. Консистенцията ѝ е точно тази – лека, лесна за нанасяне, освежаваща и не оставя кожата ви да се чувства мазна като някои от тези миещи препарати и препарати за отстраняване на грим.

4.Хидратирайте и освежете кожата си в движение

Тъй като не се изисква изплакване, този продукт е перфектният освежител в движение. Тя е лесна за използване след тренировка или по всяко време, когато имате нужда от бързо освежаване.

5.Сменете си дезинфекционно средство за ръце с тази алтернатива без изсушаване

Често дезинфектантите за ръце на базата на алкохол могат да изсушават или дразнещи кожата. Ако традиционните средства за дезинфекция на ръцете са склонни да изсушават кожата ви, мицеларната вода е чудесна алтернатива за почистване на ръцете. Просто изсипете малко в дланите си и разтрийте ръцете си заедно – не е необходимо изплакване.

6.Почистете четките си за грим

На последно място, но със сигурност не по значение, можете да използвате мицеларна вода като почистващ препарат за четките ви за грим. Това е една лесна алтернатива на почистващите препарати – без излишни химични вещества.