Култура Любопитно

Музеят на илюзиите във Велико търново отваря врати официално на 3 март

Във вторник той ще работи с удължено работно време от 9:00 до 20:00 часа, а входът само тогава ще е безплатен за малки и големи. Музеят се намира на адрес ул. „Стефан Стамболов“ 1 – площад Велчова Завера.

Незабравима среща на наука и забавление на площ от 500 кв.м очаква всеки посетител в най-изумителния музей в старата столица. Съдържа над 70 илюзии, оптични и физични, които пренесат в нов свят – холограми, 3D картини, левитиращи кълба, обърната стая, стая на Еймс и др. Тук може да се види и интерактивно Велико Търново отпреди 100 години и художествено копие на крепостта Царевец от пясък с аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина“.

Можеш да се разходиш на нашите 5 етажа, всеки от които е със специална тематика и уникални илюзии. Ще успееш да се насладиш на невероятния сблъсък между светлина и тъмнина. Забавлението е гарантирано навсякъде. Колко често си мечтал да се озовеш сам в истински банков трезор? Ще имаш тази уникална възможност само в нашия музей на най-долния ни етаж. Искате ли да се потопите в миналото по уникален начин? Искате ли да изглеждате като великан или като джудже? Искате ли да се насладите на нашата уникална макова плантация? Разходете се из нашите етажи и няма да останете разочаровани. Интересно ви е как работи някое от изобретенията? Искате да научите невероятни неща, с които да смаете приятелите си? Искате на научите малко повече за някоя от илюзиите? Искате да ви направим снимка? Екипът ни е винаги готов да помогне! Нашия усмихнат персонал ще ви помогне да навлезете в фантастичния свят на илюзиите„, призовават от екипа на Музея на илюзиите във Велико Търново.