Община

Пъзели с правила за безопасност по време на земетресение получиха кметове

Пъзели с правила за безопасност по време на земетресение бяха раздадени днес на кметовете на населените места в община Велико Търново. По два ще бъдат предоставени на 20-те Центрове за работа с деца и младежи. Общо 52-та пъзела са създадени по проекта за изграждане на площадки по пътна и пожарна безопасност, оцеляване в природата, действия при наводнения в с. Балван. Това начинание струва на Общината 1 700 лева.

На трите пъзела, обединени в един общ, са използвани рисунки на победителите в конкурса „С очите си видях бедата” от миналата година – Надя Кирова, Руси Желязков и Аделина Манолова, наградени и в Националния конкурс. На гърба на сглобените пъзели са специфичните правила за реакция при земетресения и бедствия.

Идеята за създаването им е на Комисията по обществен ред и сигурност към местната администрация с председател проф. Георги Камарашев, зам.- кмет. Реализирана е от екип на Регионалната дирекция пожарна безопасност и защита на населението в старата столица, със съдействието на Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001“ и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“.

  

Кремена Крумова – Попова