Денят Образование

52 послания за водата отправиха ученици от три великотърновски училища

По повод Световния ден на водата – 22 март, експерт на РИОСВ – Велико Търново представи на английски език презентацията „Чиста вода за здравословен свят“ пред възпитаници на Училища ЕВРОПА. Преподаватели и 30 ученика от 2 възрастови групи взеха участие в инициативата.

Учениците имаха възможност да приложат на практика своите езикови знания, да получат информация за значението на водата за нашия живот, както и практически съвети за нейното опазване и рационално използване. Те се запознаха и с част от термините, свързани с опазването на околната среда. За домашна работа им бе възложено да преразкажат наученото при посещението си в РИОСВ.

Ученици от великотърновските училища ОУ „Бачо Киро“, ОУ „Димитър Благоев“ и СУ „Емилиян Станев“ представиха идейни проекти за инициативата „52 послания за водата“ на РИОСВ – Велико Търново.

Децата са изпратили текстове, снимки, рисунки, презентации и саморъчно изработени книжки с послания. Със задачата за изготвяне на видеоклип, в който да бъде представена концепцията за избор на текстове и нагледни материали са се справили най-добре учениците от ОУ „Димитър Благоев“. Клипът може да видите тук.

Експерти на инспекцията ще разгледат всички получени материали. В периода 23 март – 31 май ще се извърши предпечатна подготовка и отпечатване на книжка „52 послания за водата“. По повод Световния ден на околната среда – 5 юни, РИОСВ ще връчи грамоти, награди и отпечатаната книжка на учениците, представили най-добрите идеи.