Култура Любопитно

5-годишно дете дари детските си играчки за Стаята на приказките към Детския отдел на библиотеката

Дарение на детски играчки направи преди дни 5-годишната Моника Енчева от Велико Търново на Детския отдел на Регионална библиотека „П.Р.Славейков”. Те вече красят Стаята на приказките, любимо място за забавление и отдих на деца от всякакви възрасти. Сред тях са магнитна дъска, дървени пъзели, сензорни игри, колички и др.

Виктория Кръстева, майка на малката Моника казва, че това е първо дарение на момиченцето.

„Обясних й, че това са играчки, които биха зарадвали други деца и ако ги дари ще получи книжки от библиотеката. И това беше водещото, защото Моника от малка обича книжките. Много й четях и продължавам да й чета. Любимата й поредица е за костенурчето Франклин. Моника има много богата литература. Постоянно й купувам издания. Ако трябва да избира между книжка и играчка, на 90% ще избере книжка”, казва майка й Виктория.

Моника е читател  на Детския отдел още в деня на дарението. Първите заети книжки вече са прочетени и скоро предстои тяхното връщане.

„Като излязохме от библиотеката усетих, че Моника е горда от себе си, щастлива беше. Усетих, че това, което направихме с нея й достави истинско удоволствие”, признава още родителят.

Добрият пример заразява и затова трябва да се поощрява. С идеята да го правят повече деца и родители.

Кремена Крумова – Попова