Денят

4450 лева събраха на благотворителното стънт-дрифт шоу в помощ на 4-годишната Иванна

4450 лева събраха от дарения организаторите на благотворителното стънт-дрифт шоу в помощ на 4-годишната Иванна, което се проведе във Велико Търново. Стотици привърженици на екстремните преживявания се събраха на импровизирания полигон, за да се насладят на великолепното стънт и дрифт шоу, представено им от виртуозите с мотоциклети и автомобили.

Разнообразни номера показаха стънтърите, а ревът на машините им допълнително покачваше адреналина. За благотворителното шоу бяха поканени едни от най-добрите професионални дрифт пилоти, съпричастни с каузата за лечението на Иванна, както и стънт мастерите от клуб“All stars team“. Сред участниците се открояваха европейският дрифт шампион Павли Пенев и Мартин Митов – Мартъра.

9 стънтъри и 11 дрифтъри зарадваха стотиците свои фенове с атрактивни изпълнения със своите мотори, като оставиха без дъх публиката при всяко едно свое излизане. Всеки един от участниците показа стил и страст със своя номер и отприщи фантазията за още зрелища.  Някои от тях бяха изключително опасни, но организаторите на събитието бяха създали перфектна организация и осигурили безопасността, както на публиката, така и на участниците в стънта.

Организатори на благотворителното стънт-дрифт шоу са Радина Манолова, Симона Божанкова и Мартин Митов – Мартъра. Подкрепа за каузата оказа и народният представител Явор Божанков. Те са се заели да съберат средства за лечението на 4-годишната Иванна, която е болна от хронична бъбречна недостатъчност.

Подкрепа за каузата оказаха също „Практикер“ и собствениците на Търговския парк, както и органите на реда, местната власт и Power Security Group.

Иванна вече e в терминална фаза на болестта. Съвсем скоро тя ще се нуждае от хемодиализа и трансплантация, за да може да продължи да се развива нормално като всички деца. Засега всички лекарства я поддържат усмихната и игрива, но в един момент това ще спре, посочват родителите й. Диагнозата й нефронофтизата означава наследствено бъбречно заболяване, което се характеризира с хроничен тубуло-интерстициален нефрит, който може да се прояви от ранна детска възраст до второто десетилетие от живота и в зависимост от формата да прогресира с различни темпове стигайки до терминална (крайна) фаза на хронична бъбречна недостатъчност.

Нефронофтизата се проявява с атрофия на бъбречните каналчета, уплътняване на бъбречнaта съединителната тъкан между каналчетата, кисти в бъбреците и други, като постепенно се развиват симптомите на различните стадии на хронична бъбречна недостатъчност и на съответните токсични увреждания на останалите вътрешни органи. Лечението е трансплантация.

От Университетската Болница в Хайделберг, Германия, са разгледали документите на Иванна и са се съгласили да направят изследванията, в зависимост от които ще последва трансплантация. Те ще покажат дали Иванна може да приеме бъбрек от родител. Сумата за изследванията 30 000 евро беше събрана в началото на кампанията, но за семейството на Иванна ще е невъзможно да съберат нужните за последващото лечение над 70 000 евро.

Радина Манолова и Симона Божанкова са подготвили още няколко инициативи за набиране на средства. На 19 май в пиано бар „Плей“ е организиран благотворителен концерт с участието на IN SPECTRE: Missher & Grisha Georgiev, Яница Русева live, Иван Иванов и хип-хоп танцьорите от The Centre. Входът е 10 лева и с щеъбраната сума бъде преведена по сметките на кампанията.

С поредицата събития Радина, Симона и Мартин се надяват да достигнат до повече великотърновци с широки сърца.

 

Можете да помогнете на Иванна и като преведете средства по  дарителската й банкова сметка:

Банка ДСК ЕАД

IBAN: BG17STSA93000024333592

BIC: STSABGSF

Иванна Йорданова Илиева, гр. Варна