Полиция

37-годишен от Камен е сред арестуваните за измама в социалните мрежи

Трима мъже са арестувани за измама, извършена в социалните мрежи. Единият от задържаните е от стражишкото село Камен. Действията са реализирани от служители на Главна дирекция „Национална полиция“ и областните дирекции в Стара Загора и Русе. Полицейската операция е предприета след разследване на получен сигнал за извършена измама. На територията на Русе са задържани трима мъже – 37-годишен от Ветово, Русенско, 44-годишен от Шкорпиловци, Варненско, и 24–годишен от с. Камен, Великотърновско. Задържането им е осъществено непосредствено след изтегляне на инкриминираната сума. При последвалите действия по разследването у тях са намерени и иззети веществени доказателства от значение към разследването. Установена е схемата, по която задържаните са действали – чрез публикуване на обяви във Фейсбук те предлагали стоки на добри цени. При връзка на жертвата за уговаряне на доставката е последвало искане за авансово плащане и превеждане на сума по посочена от тях сметка.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по него продължава под надзора на районната прокуратура в Стара Загора.

Полицията отново напомня: авансови плащания или предварително заплащане на транспорт не се правят, ако за това няма подписан договор.