Денят

30 търновци показаха съпричастност към хората с увреждания

„От 14 до 16:00 часа бяхме в прохладния и отморително зелен парк „Света гора“. Като прибавим и закъснелите хора, раздвижихме се над 30 човека 🙂 Раздадохме тениски и събрахме 42лв за каузата „лечение на гръбначни увреждания“. СИЛАТА ПРОДЪЛЖАВА в СРЯДА…. от 19:00 на стадиона!“, информира в социалните мрежи д-р Калин Василев, основател на групата за здраве и масови тренировки на открито Търново рънс.

Търновските доброволци от неправителствената организация, подкрепиха ежегодното международно събитие Wings for life, което във Велико Търново се провежда за първи път. Мнозина ги определят като феномен, защото малко са организацииите у нас, отдадени така изцяло на каузата за здравословен и градивен живот, както го правят Търново рънс. Доказват го за пореден път, като засвидетелстват своята съпричасност и макар да е неделя, и макар да е Гергьовден – те са там, където са нужни, където могат да помогнат. Никой не им плаща, никой не им помага – дори напротив – те са тези, които търсят начин да помогнат на другите.

За първи път през настоящата година старата столица се включи в глобалното събитие Wings for Life World Run, което се организира в подкрепа на хората с гръбначни увреждания. Ежегодно десетки хиляди по целия свят крос на открито, за да покажат своята съпричастност към нуждаещите се. В пет български града бе организирано групово бягане, резултатите от което бяха отчетени с помощта на мобилното приложение – Wings for Life World Run App .

Включиха се както професионални и непрофесионални бегачи, така и деца, семейства, дори хора в неравностойно положение. Набраните средства ще бъдат предоставени на Фондация Wings for Life, която субсидира над 70 изследователски института в целия свят в проучванията за нови терапевтични методи против гръбначни травми и заболявания.

 

Бягаме с кауза днес! парк "Света гора"

На живо сме от парк "Света гора" и търновското издание на световното бягане Wings for Life World Run. ХАЙДЕЕЕЕ!

Публикувахте от TarnovoRuns – Групови Упражнения и Здраве в 6 май 2018 г.