Спорт

281 гимнастички се включиха в Държавното първенство по масов спорт в Търново

281 гимнастички, в различни възрастови групи, участваха в Държавното първенство по масов спорт, организирано от Клуба по художествена гимнастика „Етър“, с подкрепата на Община Велико Търново и ОП „Спортни имоти и прояви“. В надпреварата се включиха 31 отбора от 10 града от страната. Състезанието се проведе при строги противоепидемини мерки, като на всеки влязъл в залата на Спортен комплекс „Ивайло“ бе измерена температурата и отбелязан в списък. Предвид изискванията за ползване на 50 % от седящите места в залата бе допускан само по един придружител на дете. След като дадения отбор представеше съчетанието си, състезателки и придружители напускаха и тогава влизаше следващата група. Още две зали бяха осигурени за загряващите състезателки, за да има максимална дистанция и да се избегне смесване на отборите.

За гимнастичките имаше медали с логото на БФХГ, магнити със снимка на изявата и маска за всеки участник, за отборите грамоти, поставени в рамка. Спонсори осигуриха лакомства и сокчета за всяка участничка.

„Постарахме се максимално и вярваме, че организирахме едно добро състезание. С малки изключения отборите и треньорите бяха добре подготвени с декларации и запознати с противоепидемичните изисквания срещу и Ковид 19. Отговорник по тази част беше г-жа Валя Маркова, за което искрено и благодарим. Направихме всичко възможно да осигурим максимално добри условия, предвид обстановката“, коментира Савина Ганчева- председател и треньор на КХГ „Етър“.