Спорт

2500 ЦСКА-ри идват за мача срещу „Етър“ в събота

2500 ЦСКА-ри ще подкрепят отбора си в мача срещу Етър тази събота. „Очакваме да се получи добър мач. За нас е голямо предизвикателство, че излизаме срещу ЦСКА – отборът, който се намира в най-добра спортна форма. Единствено Венци Василев е трайно контузен, няма да може да се възстанови за този мач, слава Богу – всички други са на линия. Изключваме Никола Колев и Гълъбов, които са ни преотстъпени от армейците и нямаме право да ги ползваме в двубоя. Не виждам отбор, който да не можем да спрем в България. Най-важна е концентрацията, мотивацията и тактическата дисциплина. Ако имаме добра дисциплина – имаме и добри изпълнители – можем да постигнем успех. Феновете на червените са доста многобройни, надявам се стадионът да е пълен и да се получи празник за Велико Търново. Приоритет за отбора ни е да играе добър футбол и да запази мястото си в групата. Имаме достатъчно на брой добри футболисти – във всеки един мач излизаме за победа. Не винаги успяваме да я постигнем, но има и други фактори, които ни ощетиха в някои от мачовете. Няма да се връщаме на тях – ние си гледаме и анализираме нашите грешки, аз винаги търся вината в нас, ако не сме успеми да постигнем победата – главно ние сме виновни. Има върху какво да се работи, ЦСКА е добър отбор, но не е непобедим”, коментира старши треньорът на ЕТЪР Станислав Генчев.

Общината помогна страшно много за да придобие стадионът този прекрасен вид, пазете го – призова административен директор Страцимир Тинчев. Армейците идват в старата столица след осем поредни победи. Етър е с една загуба след непрофесионалното съдийство в мача срещу Берое. Предстоят двубои срещу Левски и Лудогорец. „Това са грандовете на България. Ние няма какво да губим от тези мачове – единствено можем да спечелим. Ще дадем всичко от себе си да излезем крайни победители”, сподели състезателят Йордан Апостолов. „Подхождаме с нужния респект към ЦСКА, но ще се концентрираме върху нашата си игра, за да победим. Опитни футболисти сме събрани, играли сме в такива мачове – ще е трудно, играят силно, но ние не отспъваме”, категоричен е другият опитен играч на Етър Иван Стоянов, преди дербито срещу лидерите в класирането.

Пожелавам си съдията да бъде незабележим, надявам се да свири така, че след мача нито един от двата отбора да не говори за него – нека отсъжда това, което вижда и това, което са заслужили играчите и нека по-добрият отбор победи, призова старши треньорът Генчев.