Любопитно

25 деца ще се обучават в училището в с. Русаля

Училището в с. Русаля  ще посрещне новата учебна година обновено и с 25 ученици. Всеки един клас е бутиков. Учениците са от трима до петима. Най-многоброен е шести клас с пет деца. По време на лятната ваканция в училището е извършен ремонт на учебните помещения. Строежът на кухненски бокс към школото се отлага във времето.

„Все още водим преговори за осъществяването на този проект. Тази учебна година ще отчетем резултатите от дейностите по  друга инициатива, в която ЧОУ „Димитър Екимов“ участва. През ноември месец ще се проведе поредната среща с партньорите ни по проект на Еразъм. Поддържаме отношения с четири училища в Испания, Италия, Естония и Турция. Гостуването ни есента ще е в Естония. Формира се група от 5 участници- двама възрастни и три деца. Малчуганите са много развълнувани от възможността да пътуват и да опознаят друга култура. Още преди лятната ваканция това беше основната им тема на разговор. Проектът е свързан с екологичния начин на живот. В рамките му децата изградиха своя градина, направиха си вътрешна и външна читалня и се научиха как да живеят природосъобразно“, обясни Радостина Тричкова, координатор на учебното заведение.

ЧОУ „Димитър Екимов“ ще е домакин на заключителната среща по проекта. Тя ще се проведе през следваща календарна година между март и май месец. Над 20 представители на партньорските училища ще пристигнат в България, за да обменят опит и да отчетат постигнатите резултати.

Диана Колева