Култура

22 първи награди за таланти в Международния конкурс „Звукът на времето“

22 първи награди, много купи и медали получиха най-добрите изпълнители в осмото издание на Международния конкурс „Звукът на времето“, чийто домакин беше Велико Търново. В три конкурсни дни се представиха над 250 участници, допуснати след предварителната онлайн селекция и за двете направления – вокал и инструментал.

Гран при при вокалните изпълнители, придружена с парична премия от 500 лв., отпътува към Варна в ръцете на талантливата Кристалена Стоянова- участник от трета възрастова група в номинация „Поп“. Тя спечели сърцата на журито и публиката с песен на Лара Фабиан. Председател на журиращата комисия в раздела  бе Иван Лечев.

Нивото на участниците беше изключително високо и в раздела за музикални изпълнения това сериозно затрудни журито. Много добри инструменталисти се представиха и в другия раздел, където не бе присъдена Гран при, но се връчиха различни награди. „Звукът на времето“ се излъчваше онлайн в специална платформа, а атмосферата в трите конкурсни дни беше много вълнуваща“, сподели Петя Василева – ръководител на вокално студио „Елита“, организатор на престижния конкурс в партньорство с Община Велико Търново.

„Звукът на времето“ се провежда под патронажа на кмета Даниел Панов и е част от календара на Министерството на културата.