Образование

20 раници с ученически пособия подариха „Азбукари” и „Българи за България”

„Сдружение Азбукари“ и Единение „Българи за България“ организираха благотворителна инициатива, посветена на първия учебен ден – 15 септември. Двете организации с помощта на дарители подкрепиха 20 многодетни семейства от цялата страна с образователни пособия и раници за първия учебен ден.

Пълен комплект за стартиране на новата учебната година получиха деца от София, Велико Търново, Ботевград, Стрелча, Елин Пелин, с. Априлово, с. Горна Малина, Гоце Делчев и др.. В сътрудничество с г-жа Йоана Василева от групата на многодетните семейства, подкрепа получиха и семейства от Русе, гр. Банкя, Перник.

Инициативата „Знание за успех“ предоставя решение за подкрепа на българските деца. Всяка ученическа раница, която беше подарена е пълна с помощни материали на стойност от 100 лева. Това включва – учебни ресурси и помагала, които позволяват на децата да пишат, рисуват, оцветяват, пресмятат, изразяват себе си, и преди всичко, учат! „Сдружение Азбукари“ дари на всяко едно дете Детска карта на България, образователен комплект „Букварино“ и История на славните българи.

“Образованието е едно от основните направления в работата на Единение „Българи за България“, както и на „Сдружение Азбукари“. Качественото образование е наш приоритет, ето защо решихме да подарим 20 раници на семейства в нужда в различни населени места. Според статистически данни 20% от децата по света никога няма да ходят на училище, затова организирахме инициативата „Знание за успех“ и подкрепихме децата на България”, заяви Цвета Кирилова, председател на организациите Създадохме инициативата поради споделеното убеждение, че децата на България трябва да бъдат качествено образовани. Образоването е техен „паспорт” за живот извън трудности и бедност. Ето защо екипът ни раздаде раници, пълни с помагала на семейства в нужда, добави още г-жа Кирилова.