Образование

19 учебни заведения от областта влязоха в Списъка на иновативните училища

Деветнадесет учебни заведения  от областта влязоха в Списъка на иновативните училища за учебната 2020/21 година. 11  от образователните институции са във Великотърновска община. Това са основните училища „Бачо Киро” , „Димитър Благоев” и Св. Патриарх Евтимий”  в старата столица, „Неофит Рилски” в Килифарево, „Христо Смирненски” в село Самоводене и частното „Димитър Екимов” в Русаля.  За иновативни са обявени още ПМГ „Васил Друмев”  и средните училища „Владимир Комаров”, „Емилиян Станев”, „Вела Благоева” и Частната профилирана гимназия „Аркус”.

Останалите са СУ „Георги Измирлиев” в Горна Оряховица, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Долна Оряховица, Обединеното училище в Джулюница, ПГ по аграрни технологии и СУ „Бачо Киро” в Павликени, Търговската гимназия, ПГ „Алеко Константинов” и СУ „Цветан Радославов” в Свищов.

Иновативните процеси в училищните проекти ще бъдат с продължителност до 4 години и ще обхващат всички или част от участниците в образователния процес. Иновациите са насочени към разработване на нововъведения по отношение на организацията или съдържанието на обучението, въвеждане на нови методи на преподаване.