Полиция

177 престъпления са извършени през 2017 г. на територията на областта

177 престъпления са извършени на територията на Великотърновска област през изминалата 2017 г., сочат данните на Областната дирекция на МВР. За сравнение през 2016 г. са били извършени 168 престъпления.

Разкрити са 133 престъпления през изминалите 12 месеца, като са установени 118 извършители, сред които 9 са жени, а 11 са непълнолетни лица. 10 от разкритите престъпления са извършени в минали години.

Най-многобройни са били кражбите /39/ и престъпленията срещу собствеността /49/. Впечатление прави ръстът на лицата, които са установени зад волана сред употреба на алкохол и тези, които са шофирани по време на изтърпяване на административно наказание. Нарастват и случаите на спипани собственици, поставили на автомобилите си чужди регистрационни табели.

Само 4 са регистрираните документни престъпления в областта през миналата година, има едно убийство по  непредпазливост при ПТП, 5 престъпления против младежта и 2 против брака и семейството. Няма извършени тежки криминални престъпления като умишлено убийство.