Денят

17 хиляди лева в подкрепа на деца сираци събра Районното мюфтийство във Велико Търново

17 хиляди лева в подкрепа на деца без родители събра Районното мюфтийство в благотворителната кампания „Седмица на сираците“.  Размерът на средствата е осем пъти по-голям спрямо предходната година, когато те са били около 2 хиляди лева, съобщи районният мюфтия Нутфи Нутфиев.

„Това го свързвам с по-усилената работа от наша страна, с популяризирането на седмицата и в социалните мрежи и, трето, хората въпреки трудното си социално положение – обичат да помагат и не престават да протягат ръка към нуждаещите се.  Вярвам, че добротата ще спаси света и добротата ще ни запази  като хора“, коментира Нутфиев.

Кампанията е ежегодна и се организира във всички региони, в които има районни мюфтийства.  Набраните  средства се предават в Главното мюфтийство и с тях ще бъдат подпомогнати над 350 сираци от цялата страна. Те ще получават по 70 лева месечно до навършване  на  17-годишна възраст.

При друга благотворителна акция  Районното мюфтийство събра и  дари 11 хиляди лева на семейство Кавръкови от Горско ново село,  което през месец септември при пожар изгуби къщата си. Следващата седмица  500 лева и хранителни продукти ще  бъдат предадени на семейство с едногодишни близнаци от село Алеково, чийто баща е починал.