Денят

17 машини дежурят по пътищата във Великотърновска област

Камъни, паднали в района на село Въглевци през нощта, са били отстранени

Сняг вали в няколко области на страната. Пътните настилки са предимно мокри, по усойните и планински райони частично заледени или заснежени. Те са обработени и проходими при зимни условия, съобщават от АПИ.

Проходът на Републиката е отворен за движение. Пътните настилки са мокри, но опесъчени и няма натрупване на сняг. Проблеми е имало през нощта заради паднали камъни в района на село Въглевци. Те обаче са били своевременно отстранени от платното за движение.

Температурите са в стойностите от -1 до -4 в района на Велико Търново, а най-студено е на прохода Твърдица-Елена, който също е почистен и опесъчен.

17 машини дежурят по пътищата във Великотърновска област.

Ограничения на скоростта има в отделни участъци на магистралите „Хемус“ и „Тракия“ заради спешни ремонти. За това напомнят от Агенция „Пътна инфраструктура“. Лявата тръба в посока София при Витиня е в ремонт. На „Тракия“ при Мухово в посока Бургас участъкът се обезопасява.

Ограничение има и в района Чирпан – Стара Загора. Там заради неравности разрешената скорост на движение е до 90 километра в час. На места трафикът се осъществява в една лента заради подмяна на мантинели.