Здравеопазване

1620 лева събра Ротаракт за двойки с репродуктивни проблеми

За трета поредна година в старата столица се осъществи кампанията „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“, организирана от Ротаракт клуб Велико Търново, съвместно с Ротаракт България, Фондация „Искам бебе“, Община Велико Търново и Ротари клуб Велико Търново. Основната цел е събиране на средства за подкрепа на двойки, за които зачеването на бебе е съпътствано с препятствия.

По-различното тази година е, че кампанията беше национална и се осъществи в още 11 града в България: София, Благоевград, Дупница, Панагюрище, Банско, Разлог, Кърджали, Пловдив, Стара Загора, Бургас и Добрич, от общо 20 Ротаракт клуба. 

Урните за дарения бяха позиционирани пред сградата на Община Велико Търново на 7 и 8 март между 15 и 20 часа. За всяка сума над 5 лв., дарителите получаваха цвете – роза, лале или растение Дървото на живота, което беше разсадено, отгледано и изпратено до всички, участващи клубове от Ротаракт клуб – Кърджали и присъстваше на щандовете във всеки един град. Друг жест към младите хора, който беше направен от сладкарница в град Стамболийски – бисквити с логото на националната кампания, също присъстваше във всички градове, участници в кампанията. Те успяха да зарадват най-малките дарители.

Събраната сума от националната инициатива „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ за град Велико Търново е 1620,00 лв. Тя ще бъде изцяло дарена на фондация „Искам бебе“.  Събраните средства ще подпомогнат двойка, бореща се с репродуктивните проблеми, избрана чрез жребий.

Всеки, съпричастен с каузата на Ротаракт, успя както да зарадва любимата жена с цвете от кампанията, така и да бъде част от построяването на едно взаимнопомагащо си общество. Другите дарителски акции на младежите са винаги успешни, което е показателно за това, че великотърновци обединяват усилия, за да помагат.