Образование

16 млн. лева за ремонти получава НВУ „Васил Левски”

16 млн. лева за ремонтни дейности получава НВУ „Васил Левски”. Средствата се осигуряват чрез бюджета на Министерството на отбраната. За подобни дейности Военната академия „Г. С. Раковски” получава 7 млн. лв., а Висшето военноморско училище „Н.Й. Вапцаров” – 5 млн. лева.

Министерският съвет одобри допълнителни разходи и трансфери за 2017 г. в размер на 53,4 млн. лв., съобщиха от правителствената пресслужба.

Основната част от средствата са за осигуряване на дейности в областта на отбраната. По бюджета на Министерството на отбраната се отпускат 23 млн. лв., от които за поддръжка на хардуера на комуникационните, информационните и навигационните системи на летища на Военновъздушните сили – 20 млн. лв., за строително-ремонтни дейности – 2 млн. лв. и за реконструкция на административната сграда на служба „Военна информация“ – 1 млн. лв. Средствата за Военновъздушните сили се осигуряват за сметка на предвидените за осигуряване на летателната годност на самолетите МиГ-29 – процедура, която беше спряна поради обжалване от трета страна.