Култура

ФТФ „Търновска царица“ поставя спектакъла „Съдба“, той е бенефисен за ръководителя й Георги Радев

Спектакъла „Съдба” ще постави известната фолклорна танцова формация „Търновска царица” на Георги Радев. Той ще бъде бенефисен за популярния великотърновски ръководител и хореограф. Ще се играе на 21 юни, петък от 19.00 часа на сцената на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” в старата столица, с вход свободен.

Специални гости в спектакъла ще са народните певици Жечка Сланинкова, Ана Борисова, Соня Костуркова и Гергана Пашова.

„Това за мен ще бъде последен танц като сценично изиграване. С колегите  сме били заедно в „Българче” и сме израснали заедно в „Търновска царица”. Спектакълът ни ще бъде 1 час и 20 минути. В него се преплитат две сюжетни линии – на младостта и старостта. 2/3 от нашето творчество през годините показваме в нов прочит”, обясни за Общинското радио Георги Радев. Той остава да помага на ФТФ „Търновска царица”, но новият ръководител вече ще е Стефан Хаджипетков, част от състава на формацията и имал роли на солист в два спектакъла.

„Благодаря на Община Велико Търново, на кмета Даниел Панов, на г-жа Нелина Църова, директор на Дирекция „Култура, туризъм и международни дейности” за това, че през всичките годините нашите танцови представления са били безплатни за великотърновската общественост”, допълни Радев.

ФТФ „Търновска царица” е създадена преди 15 години. Постановките и хореографиите са били авторски и винаги са отправяли красиви и мъдри послания към публиката.

Кремена Крумова – Попова