Политика

Коалиция „Синя България“ ще участва в предстоящите избори на 9 юни за ЕП и за НС със своя листа

Коалиция „Синя България“ ще участва в предстоящите избори за Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни със своя листа. Това обявиха във Велико Търново Мирослав Евтимов, член на Националното ръководство на КОД; Иван Петков, също член на Националното ръководство на КОД, Иванка Събева, областен председател на КОД – Велико Търново и Камелия Джанабетска, от гражданската квота в коалиция „Синя България”. В нея влизат Консервативно обединение на десницата, партия „Консервативна България”, партия НДСВ, Радикалдемократическата партия, Български демократичен форум, Движение „Демократично действие”, Българска нова демокрация, Движение „България на гражданите”, подкрепена от Атлантическия съюз, а съвсем скоро и от БЗНС.

„Ние няма да атакуваме никой, няма да нападаме никой, но се надяваме по време на предизборната кампания на един дебат по икономика, по здравеопазване, образование, вътрешна и външна сигурност, за политика и социална политика, както за България и 4-и многомандатен избирателен район, така и за Европа. Време е да си дадем точни и ясни отговори на това, което се случва у нас, а то не е добро. Всеки ден ни заливат с криминални сюжети. Ние виждаме, че всяко едно правителство, което управлява в България, приключва с нерешени проблеми. А смисълът е да отговори на обществените нагласи, да има икономическа до стабилност, да повиши доходите, да гарантира вътрешната сигурност. Важно е избирателят да си направи преценка дали желае от същото или нещо различно. Ние например предлагаме намаляване на данъците и това няма да се отрази негативно на бюджета“, заяви Евтимов.

Според него, негативно в икономически план влияе много и инфлацията. И допълва, че държавата е абдикирала тотално от всичко.

„И от вътрешната и външната сигурност, и от здравеопазването и от образованието. Промотира бизнесмени с обществени поръчки. Не може разходите в публичните сектори да се покриват като се теглят непрекъснато нови заеми. Трябва да се остави свободно частния сектор да се развива, а не да се контролира от държавата. Категорично няма да позволим развитието на административния рекет. С промяната и в Конституцията,  държавноста е застрашена“, обобщава още адвокат Мирослав Евтимов.

Листата с кандидати на „Синя България” за парламентарните избори и за Европейски парламент са почти наредени и съвсем скоро ще бъдат обявени, както и предизборната програма на коалицията. Това са все разпознаваеми лица, категорични са от „Синя България”.