Спорт

13 840 лева събра ТД „Трапезица 1902“ на коледния си благотворителен бал

13 840 лева събра на своя традиционен коледен благотворителен бал ТД „Трапезица 1902“. От тях 3 360 са от куверти, 500 лева – от томболата,  1245 лева са от фотоси, 35 лева от аксесоари и най-много – 8 700 лева, са средствата от дарителницата.

Благотворителната кампания на ТД „Трапезица – 1902“ и тази година беше насочена към проекта за реконструкция, обновяване, оборудване и обзавеждане на културен център „Къща за изкуства, култура и занаяти“ – парк Ксилифор. На тази кауза бе посветен и коледният бал. Събитието уважиха над 120 души от бизнеса и представители на клубовете към Дружеството. На коледния бал присъства и деканът на факултета по „Изобразително изкуство“ към ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“ – доц. Светослав Косев, който представи новата идея за развитие на студентския пленер в парк Ксилифор. Намеренията на организаторите са той да  прерастне в симпозиум и в него да участват студенти от всички специалности от факултета.

Управителния съвет  отличи най – щедрите дарители с юбилеен плакет 120 години Туристическо дружество „Трапезица – 1902“. Това са Мирослав Василев Велчев, фирма „Екстрапак“ ООД, фирма „Вали компютърс“ ЕООД и “Walltopia” ЕООД.

Даниела Иванова бе водещ на вечерта, а нейни специални гости бяха ДЮФА „Българче“ с ръководител Петър Петров и популярните изпълнители Стелияна Христова и Петко Савов. Благотворителната вечер премина с богата музикално-артистична  програма, игри и забавления.