Здравеопазване

119 са новорегистрираните случаи на КОВИД – 19 в област Велико Търново

В периода от 3 до 16 март за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболеваемост от 351,7 на 100 хил. души население. През последното денонощие  новорегистрираните случаи  са 119.

Във връзка с регистрирани случаи на COVID-19 при: ученик от 4 клас в СУ „Емилиян Станев“ и ученици от 3 клас (1) и 6 клас (1) в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ – Велико Търново; учител от начален етап на обучение в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Батак, община Павликени и служител в „Център за социална рехабилитация и интеграция“ – Велико Търново, под карантина са поставени установените контактни на заболелите лица и са разпоредени съответни противоепидемични мерки (почистване и четирикратна дезинфекция в обектите, организиране на обучение в електронна среда и др.).

До момента в област Велико Търново са поставени общо 10542 дози (с натрупване), от които през изминалото денонощие – 93 (61 първи дози и 32 втори дози). С втора доза са имунизирани общо 1536 лица (с натрупване) от областта, включени в целевите групи на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България.

През седмицата продължават имунизациите на лица, пряко ангажирани в изборния процес и на лицата, включени в I – III фаза от Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България.