Образование

119 първокласници посрещна ОУ „Бачо Киро“

„Вие днес прекрачвате прага на родното училище, заедно с вашите учители. Призвание е да учиш и живееш във Велико Търново“ – с тези думи  кметът инж. Даниел Панов се обърна към 119-те първокласници, които ще се обучават в ОУ „Бачо Киро“ през новата учебна 2023/2024г.. Той поздрави и ръководството на учебното заведение за спечеления проект за обновяване, енергийна ефективност и цялостен ремонт, който ще започне в началото на следващата година.  „Благодаря на ръководството на ОУ „Бачо Киро“  за това, че се справиха с тази трудна задача, която бях поставил. Гордея се, че освен ОУ „Бачо Киро“ и ПЕГ „Асен Златаров“ спечели същия проект.“ – допълни още инж. Панов.

„Ние, Бачокировци, имаме право да говорим с приповдигнат патос, дори и с гордост. Чухте вече за големия ни проект от 4 млн. и 500 хил. лв. Благодаря на г-н Панов и на  неговия екип от специалисти, които ни помагаха през цялото време да направим това проектно предложение. Специално благодаря и на родителите, които помогнаха в изготвянето на цялата документация. Благодаря и на един много специален човек – зам.- директорът в ОУ „Бачо Киро“ Никифор Тодоров, който заживя с този проект“- това каза директорът на учебното заведение Владимир Николов. Той също се обърна към първокласниците, като ги прикани да запомнят първите си  срещи с буквите, цифрите и с новите приятели, които ги подготвят за първите стъпала  на един успешен живот.

Градоначалникът подари  на директора Владимир Николов авторски портрет на Апостола на свободата, изработен от великотърновската художничка Селен Петкова. Сред официалните гости бяха още директорът на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ Пенка Игнатова и предишните директори на ОУ „Бачо Киро“ Гинка Стефанова и Надка Върбанова.

Пламена Димова