Образование

116 абсолвенти получиха дипломите си за завършено висше образование на тържествена церемония в НВУ

116 абсолвенти, от които 72 бакалаври и 44 магистри, получиха дипломите си за завършено висше образование на тържествена церемония в Националния военен университет „Васил Левски“. Всички те са възпитаници на факултетите „Сигурност и отбрана“ и „Логистика и технологии“ и завършват по шест бакалавърски и десет магистърски програми.

„Преди четири години вие станахте част от нашето семейство, трупахте знания, умения и опит, които са необходими за бъдещото ви кариерно развитие. Вярвам, ще се съгласите, че всеки делничен ден от студентския живот е необичаен празник, изпълнен с тръпката на знанието, преследването на успеха и творческото осъществяване.

Получаването на диплома е формален административен акт, но зад него стоят вашите усилия в усвояването на академичната материя, както и труда на вашите преподаватели и не на последно място – стои Националният военен университет „Васил Левски“, в който сте се обучавали. А както вече не веднъж съм казвал – мисията на нашия университет е да възпитава, приобщава и изгражда младите хора към ценностите на държавата.“, каза ректорът на Националния военен университет „Васил Левски“ бригаден генерал Иван Маламов.

Бригаден генерал Маламов награди с плакет на Университета първенеца на випуска Иванджалин Статкова, която получи своята дипломата за магистър по специалност „Индустриален мениджмънт“. Иванджалин е първенец на випуска бакалаври за 2022 година на факултет „Логистика и технологии“.

Първенец на випуска от факултет „Сигурност и отбрана“ е Никола Петков, който вече е „магистър“ по специалност „Защита на населението и инфраструктурата“

Двама са пълните отличници, дипломирали се в образователно-квалификационна степен „Магистър“ – Мадлен Пенева и Симона Димитрова. Те бяха удостоени с грамота „Magna Cum Laude“.

Общо 10 абсолвенти завършват с отличен успех: Денислав Алеков, Александър Тодоров, Христина Игнатова, Снежана Първанова, Мадлен Минова, Джесика Панова, Мартин Велев, Стела Цакова, Йордан Дерменджиев и Анелия Радева. Те получиха грамота „Сum Laude“ от заместник-началника по учебната и научната част на НВУ „Васил Левски“ полковник доц. д-р Николай Урумов.

С две магистърски дипломи завършва своето обучение в НВУ Ивайло Иванов.

Към абсолвентите и техните гости се обърнаха деканът на факултет „Сигурност и отбрана“ – полковник доц. д-р Румен Маринов и заместник-деканът на факултет „Логистика и технологии“ – подполковник доц. д-р Григор Григоров.