Денят

100 чувала с отпадъци събраха доброволци в с. Дичин

100 чувала с отпадъци успяха да съберат във великотърновското село Дичин след масовото доброволно почистване в събота. Повече от 20 души се включиха в инициативата, организирана от Теодора Христов.

Деца, родители, чужденци от населеното място, дори хора от съседни села се присъединиха към еко акцията. Доброволците чистиха главните пътища на с. Дичин, центъра, парковете, покрай старата воденица и по поречието на реката. Поставиха и 10 табели с призив да не се замърсява. „Чувството е прекрасно! Още повече хора, които знаят за проблема с неразградимите боклуци и за това как да ги избягват или рециклират! Да говорят с другите за този проблем. Благодарим на кмета за съдействието по събирането и извозването на боклука. Дичин е прекрасно място, с прелестни хора, страхотно се получи”, прави равносметка за акцията Теди.

Припомняме, че Теодора Христов е родом от Велико Търново, но от години живее в София. Летните ваканции обаче, винаги е била при баба си във великотърновското село Дичин. Затова милее за населеното място и организира почистването. Често прави еко акции и в София.

Кремена Крумова – Попова