Спорт

10-годишната Ивон Симеонова с успешен сезон 2020 по картинг

Като успешен определя сезон 2020 за 10-годишната великотърновка, състезателка по картинг Ивон Симеонова, баща й Иво Симеонов. Въпреки промените заради Covid 19 и многото анулирани състезания, тя се е справила добре. Приключва сезона като четвърта за шампионата на Австрия, страната за която тя се състезава и четвърта за Централна Европа. Ивон се състезава в клас Mikro.

Имаше много промени в спортния календар, но мисля че се справихме успешно. Доволен съм. Заради пандемията състезанията започнаха чак в средата на юни. Първото бе в Унгария. Последното пък в Италия го отложиха. Участвахме в Европейско, с домакин отново в Италия. На непозната писта и малкото време за трениране, Ивон кара отлично. Класирана бе на 11-място”, поясни баща й и личен треньор Иво Симеонов.

Тази година 10-годишната великотърновка се състезава с нова машина. Австрийска фирма е помогнала при закупуването й.

През 2021 година Ивон ще се бори за шампионската титла на Австрия и Европа.

Синът на Иво Симеонов – Симеон, вече на 6 години също се състезава като сестра си – с картинг. Наред с него баща му тренира и братовчед му Никола също на 6 години. Тази година заради пандемията момчетата не участваха в състезания.

Кремена Крумова – Попова