Полиция

10 бързи и 3 досъдебни производства са образувани само за четири часа днес при специализирана полицейска операция в областта

10 бързи и 3 досъдебни производства са образувани само за четири часа днес при специализирана полицейска операция във Великтърновска област. За времето от 6.00 до 10.00 часа са установени 11 извършители на престъпления, 13 са задържаните лица до 24 часа. Проверените лица са 369,  МПС-ата са 289, съставените актове по Закона за движение по пътищата са 23, съставени са 64 фиша. 7 от бързите производства са за разпространение на наркотици, едно за отглеждане, едно нерегистрирано МПС и управление на автомобил без регистрационни табели, уточни старши комисар Димитър Машов, директор на ОДМВР в старата столица. Един водач е засечен да шофира с 2,13 промила алкохол в кръвта. Сред досъдебните производства едно е образувано за отглеждане на наркотични вещества, а друго за притежание на наркотични вещества.

От 11-те престъпления 5 са за унищожаване и повреждане, другите 6 са за кражби, уточни още ст. комисар Димитър Машов.

Сигналите за нарушение на изборните права от почти всички райони на Областна дирекция на МВР – Велико Търново са 20 от началото на предизборната кампания. Три от тях са за търговия за вот и две за унищожаване и повреждане на собственост на определена политическа сила.

Специализираната полицеска акция продължава до 24.00 часа на 2 октомври и се провежда в цялата страна.