Здравеопазване

1 700 лева дари Фондация „Искам бебе“ на севлиевска двойка

За поредна година Фондация „Искам бебе” – клон Велико Търново участва с благотворителен базар на Националния фестивал „Семе българско” в Севлиево на 15 и 16 май. За двата дни от търновския щанд „С ръце и сърце” бяха откупени различни ръчно изработени творби и сладка, дарени от съмишленици и доброволци към Фондацията.

Събраната сума бе 1 700 лева. Парите ежегодно се даряват на двойка с репродуктивни проблеми, заявила пред Община Севлиево нуждата си от подкрепа. За шестте издания на „Семе българско” във времето са се появили два нови живота.

Към тазгодишната сума от 1700 лв. ще бъдат добавени и средствата от търга, който Ротари – Севлиево ще проведе през септември и на него ще бъде предложена изтъканата по време на фестивала в седем цвята черга.

Тази година на седмото издание на „Семе българско“ Фондация “Искам бебе”, в лицето на основателя Радина Велчева и координатора за област Велико Търново Вероника Михайлова, връчи на организаторите на форума наградата “Ангел на благодарността” като признание за приноса в подкрепа на каузата „Шанс за бебе“.