Спорт

Ясни са трасетата на Търново Ултра 2018

Днес организаторите на надпреварата  Търново Ултра – БАЙК & ТРЕЙЛ публикуваха схемите на трасетата, чрез които участниците в състезанието могат по-лесно да преценят стратегията си в различните участъци от маратона. Траковете на трасетата се качват на GPS устройства, те могат да бъдат ползвани за тренировки и на самото състезание:

На 15 април, в неделя започва третото издание на първия Ултрамаратон на Велико Търново. Надпреварата Търново Ултра стартира през 2016, а организаторите му от спортен клуб „Браун Тим” споделят, че нямат намерение да се отказват скоро. В неделната утрин старт ще бъде даден на историческата крепост Царевец, регистрацията за участие е отворена до 8 април. За да се включи някой в надпреварата е важно здравословното му състояние да отговоря на сложността на трасето, да бъде предварително добре запознат с маршрута и да има каска за етапите, в които е предвидено колоездене.

Старт-финалната арена е в основната крепост на Второто Българско Царство – Царевец. Трасето преминава през живописните райони на манастир Света Троица, местност Камъка над гр. Горна Оряховица, хижа Божур, скалните откоси на местност Гарга Баир, село Арбанаси, манастир Свети Свети Петър и Павел, местност Ксилифор.  Трасето ще е маркирано с табели, ленти и спрей. За времеизмерване ще бъде използвана спортната система SportIdent, която също ще бъде демонстрирана на конференцията преди старта. Спортен Клуб „Браун Тим” е създаден през 2007 година и е един от водещите клубове по Ориентиране в страната, със силни представяния както в лятното, така и в ски и коло-ориентирането. От няколко години клубът развива и лека атлетика, а членове на отбора, като Кирил Николов – Дизела и Иван Сираков са сред най-добрите ни състезатели по лятно ориентиране и планинско бягане. По повод третото издание на маратона, организаторите са категорични, че ще продължават със старанието да удовлетворят високите изисквания на родните бегачи и планински колоездачи.