Култура Община

Юни, юли и август – „Лятна сцена на открито” и Международен фестивал „Лято, кукли и приятели”

Куклен театър „Весел” – Велико Търново стартира „Лятна сцена на открито” през юни. В четирите съботи на месеца куклениците ще поставят емблематични за тях пиеси. Това са „Цветна приказка”, „Принцесата и граховото зърно”, „Телефон 112… позвъни” и „Храбрият оловен войник”. През юли и август ще се проведе второто издание на Международния фестивал „Лято, кукли и приятели”. Ще се изявят театрали от София, Варна, Бургас, Габрово, а чуждестранното участие ще е от Испания. Те отново ще играят в съботните дни.

По традиция домакините от куклен театър „Весел” ще закрият със свой спектакъл фестивала. Ще бъде връчена и наградата на публиката, съобщи Веселин Василев, директор на куклен театър „Весел“.

Всички куклени пиеси ще се поставят на сцената на Арт лято на паметника „Асеневци”, близо до Художествената галерия „Борис Денев” в старата столица при вход свободен.

Летните куклени спектакли на открито се осъществяват с подкрепата на Община Велико Търново и са част от културния й календар за годината. Ще се проведат при спазване на всички противоепидемични мерки.

Кремена Крумова – Попова