Образование

Тържествено откриха учебната година във филиала на Варненския медицински университет във Велико Търново

Тържествено откриха учебната година във филиала на Варненския медицински университет във Велико Търново. Гост на празника беше заместник областният управител Валентин Михайлов. От името на областния управител Ивайло Здравков и от свое име, той приветства директора на Филиала доц. д-р Иванчева, студентите, първокурсниците и техните родители като им пожела успешна година. „Направили сте отличен и смел избор, защото акушерството и сестринството не са само професия, но и призвание. Пожелавам ви да упражнявате с гордост и достойнство наученото тук, да работите в България и да получавате достойно възнаграждение за своя труд. Искам да благодаря и на вашите родители, които са ви поощрили и ще ви подкрепят по време на цялото ви обучение. А на ръководството на Филиала пожелавам усърдие, така че да надгради постигнатото до тук. На добър час“, каза в приветствието си заместник областният управител.

Гости на церемонията бяха още заместник-кметът на Велико Търново Нейко Генчев, Росица Димитрова – директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“, Пенка Игнатова – директор на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ и др. Тържеството започна с молебен за здраве, отслужен от свещеноиконом Славчо Иванов. Академично слово изнесе директорът на Филиала доц. д-р Весела Иванчева, след което връчи студентските книжки на 16 първокурсници, които ще се обучават като медицински сестри и на 6, които са избрали специалността акушерство.

107 студенти общо се обучават през настоящата академична година във филиала на Варненския медицинския университет във Велико Търново. Тържеството завърши с поздрав от малчуганите от детска градина „Соня“.