Полиция Съд

Шофьор, умишлено блъснал с колата си полицай, за да избяга от проверка на пътя, обжалва условна присъда

Окръжен съд – Велико Търново ще заседава идната седмица по въззивно дело за умишлено причинена телесна повреда на полицай при опит на шофьор да избегне проверка.

С присъда по НОХД № 893/2020 г. Районен съд – Велико Търново е признал подсъдимия Георги Д. Н. за виновен в това, че на 29.09.2017г. в гр. Велико Търново, ул. „Магистрална“, умишлено, чрез привеждане на движение на лек автомобил „Рено Лагуна“, блъснал с предната дясна част на автомобила, В. П. Р. – началник сектор „КП“ при РУ – В. Търново, при и по повод изпълнението на службата му, с което му причинил лека телесна повреда, извън случаите на чл. 128 и чл. 129 от НК. На основание чл. 132, ал. 2, пр. 4, т. 3, вр. чл. 130, ал. 1, вр. чл. 54 и чл. 36 от НК първоинстанционният съд го е осъдил на „лишаване от свобода“ за срок от една година и шест месеца, като на основание чл. 66, чл. 1 от НК е отложил изпълнението на така наложеното наказание за срок от четири години.

Районен съд – Велико Търново е признал Георги Д. Н. за виновен и в това, че на 29.09.2017г., в гр. Велико Търново, на ул. „Магистрална“ противозаконно попречил на органи на властта – служители на РУ – В. Търново и ОД на МВР – В. Търново да изпълнят задълженията си, поради което и на основание чл. 270, ал. 1, вр. чл. 54 и чл. 36 от НК го е осъдил на „лишаване от свобода“ за срок от една година. На основание чл. 66, ал.1 от НК първоинстанционният съд е отложил изпълнението на така наложеното наказание за срок от четири години. На основание чл. 23, ал. 1 от НК е определил едно общо наказание за извършените от Георги Д. Н. престъпления, а именно „лишаване от свобода“ за срок от една година и шест месеца, изпълнението на което на основание чл. 66 е отложил за срок от 4 години.

Делото в Окръжен съд – Велико Търново е образувано въз основа на въззивна жалба от подсъдимия.